1Pasta z bakłażana – Bakłażana, paprykę i pomidory umyj. Wstaw do piekarnika i piecz w najwyższej temperaturze około 30 minut aż będą miękkie. Obierz warzywa ze skórki. Z papryki i pomidorów usuń pestki. Pokrój warzywa w drobną kostkę. Dodaj posiekaną natkę, roztarty czosnek, oliwę i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wybranymi suszonymi ziołami (rozmarynem, tymiankiem lub bazylią).
2Grillowane cukinie – Cukinie umyj i obierz. Obieraczką do warzyw skrój z cukinii długie, cienkie plastry (bez miąższu). Opiecz je krótko na ruszcie grilla z obu stron. Delikatnie przypraw solą i pieprzem. Na każdym plastrze rozsmaruj pastę z bakłażana. Dołóż gałązki szczypiorku i zwiń w rulon. Na talerzu ułóż po kilka listków rukoli, a na niej roladki z cukinii. Skrop wszystko dobrą oliwą i posyp startym na drobnych oczkach oscypkiem i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.