1W rondelku umieść ryż, jęczmień, żurawinę i sok z wiśni. Całość zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok 1,5 godz. mieszając od czasu do czasu.
2Wymieszaj przyprawy, a następnie gotową mieszankę podziel na dwie części.
3Połowę masła rozpuść na patelni, dodaj bakalie, połowę przypraw i smaż ok 2 min.
4Pozostałą część mieszanki przypraw wymieszaj z masłem i ugotowanym ryżem.
5Owsiankę podawaj w miseczkach z dodatkiem bakalii, pokrojonych w kostkę owoców i łyżką jogurtu.
6Owsiankę można przygotować dzień wcześniej, przechować w lodówce i podgrzać przed podaniem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.