1Zaczynamy od ugotowania ziemniaków w mundurkach. Ugotowane ziemniaki obieramy, mielimy 2 razy i odstawiamy do wystygnięcia. Ser mielimy 2 albo 3 razy, gdy będzie zbyt wilgotny odsączamy.
2Rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka miksujemy na puszysta masę powoli dodając cukier i wanilię.
3Ucieramy masło mikserem aż nabierze puszystości – ok. 5 minut. Utarte żółtka powoli dodajemy do masła. Do masy dodajemy wystudzone ziemniaki i wszystko mieszamy. Ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy na sam koniec cały czas mieszając.
4Masę nakładamy do kokilek i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 1h.
5Po upieczeniu uchylamy piekarnik i zostawiamy tam sernik jeszcze na pół godziny.
6W rondelku podgrzewamy kremówkę i dodajemy połamaną biała czekoladę, mieszamy aż się rozpuści. Czekamy aż odrobinę ostygnie. Sernik posypujemy malinami polewamy rozpuszczoną czekoladą i czekamy aż wszystko zastygnie.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.