1Wymieszaj sól, cukier i przyprawy w średniej misce, aż dobrze się połączą.
2Przesyp połowę mieszanki z solą do małego szklanego naczynia do pieczenia. Dużą łyżką zrób 6 wgłębień w mieszance. Umieść żółtko w każdym wgłębieniu. Delikatnie posyp żółtka pozostałą ilością mieszanki z solą. Przykryj folią, odchylając jeden róg w celu odprowadzenia wilgoci. Przechowuj w lodówce 4 dni.
3Rozgrzej piekarnik do 75ºC (prawdopodobnie najniższa temperatura w ustawieniach). Usuń żółtka z mieszaniny soli i dokładnie wypłucz je w wodzie. Umieść żółtka na małej blasze do pieczenia. Piecz przez 3 godziny, sprawdzając, czy piekarnik nie jest zbyt gorący (żółtka powinny być wysuszone, nie zarumienione).
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.