1Podziel królika na części i przełóż mięso do litrowego pojemnika plastikowego. Zalej mięso maślanką i włóż do lodówki na całą noc. Dzięki temu mięso będzie soczyste i kruche.
2Zamarynowanego królika wyjmij z zalewy, opłucz z maślanki i osusz papierowym ręcznikiem.
3Natrzyj królika oliwą z oliwek i rozgniecionym czosnkiem, a następnie obsyp go mieszanką przypraw i włóż do lodówki na kolejne 2 godziny.
4W między czasie przygotuj warzywa: pietruszkę, cebulę i marchew obierz, a następnie pokrój na małe plasterki. Umyj dokładnie pora i pokrój jego biała część na plasterki.
5Przełóż warzywa do naczynia żaroodpornego natłuszczonego oliwą.
6Wyjmij mięso z lodówki i wyłóż na warzywa. Polej całość bulionem, tak by woda sięgała do mięsa, ale nie zakrywała go w pełni.
7Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz królika przez ok. 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.