kofty z jagnieciny z salatka bulgur i mietowym jogurtem
Kofty z jagnięciny z sałatką bulgur i miętowym jogurtem (video)
5M
Czas przygotowania
25M
Czas gotowania
12
Składniki
dziczyzna i inne
Kofty z jagnięciny z sałatką bulgur i miętowym jogurtem (video)
5M
Czas przygotowania
25M
Czas gotowania
12
Składniki
Składniki
2Porcje
1
opakowanie
Baharat
50
g
kaszy bulgur
200
ml
wody
250
g
mielonej jagnięciny
2
łyżki
posiekanej natki pietruszki
1
łyżka
oliwy z oliwek
75
g
pokrojonego ogórka bez pestek
75
g
pomidorków koktajlowych pokrojonych na ćwiartki
100
g
greckiego jogurtu
1/2
łyżeczki
rozgniecionego czosnku
1
łyżka
posiekanej mięty
Cząstki cytryny do podania
Instrukcje
1Bulgur umieść w rondelku, zalej wodą, dodaj 1 łyżeczkę przyprawy Bahatat Street Food. Gotuj pod przykryciem przez ok 15 min., odstaw do ostygnięcia.
2W międzyczasie do mielonej jagnięciny dodaj pozostałą przyprawę, dokładnie wymieszaj. Następnie podziel na 6 równych części, uformuj owalne „kiełbaski”.
3Rozgrzej patelnię i na średnim ogniu smaż kofty przez około 10 minut, obracając regularnie szczypcami. Pozwól „odpocząć” przez kilka minut.
4Aby przygotować sałatkę, połącz w misce pszenicę Bulgur, natkę pietruszki, oliwę, ogórek i pomidory. Do jogurtu dodaj czosnek i miętę, wymieszaj.
5Kofty serwuj z sałatką i jogurtem.
6
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.