Przepis na keftedes

Przygotuj pyszne pulpeciki keftedes i wprowadź do swojej kuchni nieco greckich klimatów. Przepis na keftedes jest bardzo prosty, a jego bazę stanowi dobrej jakości mięso jagnięce, cielęce lub wieprzowe i aromatyczne greckie przyprawy. Gotowe keftedes możesz podawać na ciepło... Przygotuj pyszne pulpeciki keftedes i wprowadź do swojej kuchni nieco greckich klimatów. Przepis na keftedes jest bardzo prosty, a jego bazę stanowi dobrej jakości mięso jagnięce, cielęce lub wieprzowe i aromatyczne greckie przyprawy. Gotowe keftedes możesz podawać na ciepło lub na zimno — z dobrą fetą, oliwą i sałatą lub skąpane w sosie pomidorowym. Czytaj więcej Czytaj mniej
8
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 500 g mielonej jagnięciny, cielęciny lub wieprzowiny (udziec lub łopatka)
  • 1 jajko
  • 1 ziemniak
  • 1 grubo pokrojona cebula
  • mąka
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1|5 łyżki Przyprawa kuchni greckiej w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy