1Filet z kaczki oczyść,umyj i osusz. Natnij od strony skóry co 2 cm, uważając jednak żeby nie przeciąć mięsa. Ułóż filety na rozgrzanej patelni skórą do dołu i smaż przez 3-4 minuty. Odwróć mięso i także obsmażaj przez kilka minut.
2Zdejmij filety z patelni i odłóż na ogrzany talerz. Jabłka obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w ósemki. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz który wytopił się podczas smażenia. Lekko zrumień.
3Dodaj sos sojowy, pokrojony w plasterki czosnek i miód. Przypraw szczyptą rozmarynu, czarnego pieprzu i chili. Wymieszaj.
4Dorzuć filety z kaczki. Trzymaj wszystko jeszcze kilka minut na ogniu. Sos powinien delikatnie odparować.
5Filety z kaczki pokrój w plasterki. Podawaj z łyżką puree z selera i cząstkami duszonych jabłek. Całość polej delikatnie sosem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.