1Rozgrzej piekarnik do 130° C. Wymieszaj nektar z agawy, olej, wanilię, przyprawy i sól morską w małej misce, aż dobrze się połączą, a następnie odstaw.
2Upraż ziarna sorgo na dużej patelni (z pokrywką) na średnim ogniu. Dodaj jedną trzecią sorgo, przykryj i gotuj przez 30 sekund, wstrząsając patelnią, aż większość ziaren się upraży. Jeśli przerwa między prażeniem kolejnych porcji trwa dłużej niż 10 sekund, zdejmij patelnię z ognia i przesyp uprażone ziarna do dużej miski. Powtórz czynność z pozostałymi ziarnami sorgo.
3Do dużej miski dodaj migdały, orzechy pekan, wiórki kokosowe i pestki dyni. Dodaj mieszankę z nektarem z agawy i delikatnie wymieszaj aż wszystkie składniki dokładnie pokryją się syropem. Rozprowadź na blasze wyłożonej folią i piecz przez 1 godzinę, zamieszaj po upływie połowy czasu. Zostaw do całkowitego wystygnięcia na kratce.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.