Składniki
Przepis na 15 porcji.
Porcje
-
Olej roślinny do smażenia
-
8
plasterków boczku
-
1
puszka
(425 g)
białej kukurydzy znixtamalizowanej (ang. hominy), odcedzonej, dobrze opłukanej i osuszonej
-
1/2
szklanki
ostrej galaretki paprykowej
-
2
łyżki
Ocet z polskich jabłek
-
1 i 1/2
łyżeczki
Tymianek w torebce
-
3/4
szklanki
mąki kukurydzianej
-
3/4
szklanki
mąki
-
1
łyżka
proszku do pieczenia
-
1
łyżka
cukru
-
1
łyżeczka
Sól morska
-
1/3
łyżeczki
Czosnek granulowany w torebce
-
1/4
szklanki
cebuli dymki pokrojonej na cienkie plasterki
-
2
jajka, dobrze ubite
-
2/3
szklanki
mleka