Comber jagnięcy w ziołach, mus jabłkowy oraz bataty z sosem z czerwonego wina

41
Składniki

Składniki

  • 500 g comber jagnięcy
  • Pieprz czarny
  • kilka liści szałwi
  • trybula
  • mięta
  • Sol morska
  • 50 g masło
  • natka pietruszki

  • Carpaccio z czarnuszką:
  • Pieprz czarny
  • Sol morska
  • 4 szt. seler
  • Ziele angielskie w torebce
  • trawa żubrowa
  • czarnuszka

  • Bataty:
  • Liście laurowe w torebce
  • Pieprz czarny
  • Sol morska
  • oliwa z oliwek
  • 2 szt. batat

  • Mus jabłkowy:
  • 100 ml woda
  • Cynamon kora
  • Sol morska
  • 4 szt. jabłko
  • Ziele angielskie w torebce
  • trawa żubrowa

  • Sos do jagnięciny:
  • Pieprz czarny
  • 50 g masło
  • 50 ml wino czerwone
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/3 por
  • 1/2 seler
  • skrawki mięsa
  • Ziele angielskie w torebce
  • 200 ml wywar wołowy
  • trawa żubrowa

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce