Rogaliki korzenne i czekolada na gorąco

21
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Ciasto kruche drożdżowe:
  • 500 g maki pszennej
  • 3/4 kostki masła
  • 2 jajka
  • 30 g drożdży
  • 3 łyżki ciepłego mleka
  • 50 g cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce, płaska
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Masa z konfitury:
  • 1 szklanka konfitury morelowej
  • 6 szt. Goździki w torebce
  • ½ łyżeczki Kardamon mielony, płaskiej
  • Czekolada na gorąco z cynamonem:
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • 75 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
  • Chili w torebce, szczypta

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy