Mazurek orzechowy

15M
Czas przygotowania
30M
Czas gotowania
17
Składniki

Składniki 8 Porcje

  • Ciasto kruche migdałowe
  • 200 g mąki pszennej tortowej
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g mąki ze zmielonych migdałów
  • 1 żółtko
  • 100 g masła (pokrojonego w kostkę)
  • szczypta Sol morska
  • Masa orzechowa
  • 250 g orzechów włoskich
  • 120 g margaryna w temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki miodu akacjowego
  • Masa budyniowa
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 litra mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • Cukier z prawdziwa wanilia i kardamonem w torebce
  • 2 żółtka
  • 400 g masła

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce