15M
Czas przygotowania
30M
Czas gotowania
17
Składniki
Składniki 8 Porcje
- Ciasto kruche migdałowe
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 50 g cukru pudru
- 50 g mąki ze zmielonych migdałów
- 1 żółtko
- 100 g masła (pokrojonego w kostkę)
- szczypta Sol morska
- Masa orzechowa
- 250 g orzechów włoskich
- 120 g margaryna w temperaturze pokojowej
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżki miodu akacjowego
- Masa budyniowa
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/2 litra mleka
- 1/2 szklanki cukru
- Cukier z prawdziwa wanilia i kardamonem w torebce
- 2 żółtka
- 400 g masła
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce