Mazurek migdałowy

Delikatne ciasto, chrupiące migdały i aromatyczna masa tworzą wyjątkowy mazurek migdałowy, który doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Nasz przepis gwarantuje idealną konsystencję i smak, który pokochają wszyscy domownicy. Przygotuj mazurek w kilku prostych krokach i... Delikatne ciasto, chrupiące migdały i aromatyczna masa tworzą wyjątkowy mazurek migdałowy, który doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Nasz przepis gwarantuje idealną konsystencję i smak, który pokochają wszyscy domownicy. Przygotuj mazurek w kilku prostych krokach i ciesz się jego wyjątkowym smakiem podczas świąt i rodzinnych spotkań. Sprawdź również nasz przepis na mazurek z kajmakiem. Czytaj więcej Czytaj mniej
9
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Krok 1
  • 120 g cukru
  • 120 g masła
  • 3 żółtka
  • 120 g mielonych migdałów
  • 120 g mąki
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • polewa:
  • 4 żółtka
  • 150 g cukru pudru
  • 1 Wanilia laska

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy