Makowiec

2H
Czas przygotowania
40MIN
Czas gotowania
21
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • Ciasto drożdżowe
  • 500 g mąki pszennej
  • 180 ml mleka
  • 20 g suchych drożdży
  • 4 łyżki masła
  • 6 łyżek stołowych cukru
  • 2 łyżki wódki
  • 6 żółtek
  • 1 Wanilia laska
  • szczypta Sól morska
  • Masa makowa
  • 500 g maku
  • 180 g cukru
  • 80 g rodzynek
  • 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 50 g orzechów włoskich
  • 6 białek
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
  • 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów lub aromatu migdałowego
  • Dodatkowo na lukier
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 4 łyżki wody

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce