Babka stracciatella

Babka straciatella to pyszny i prosty w wykonaniu wypiek, idealny na Wielkanoc oraz jako słodkie co nieco do kawy czy herbaty. Za charakterystyczne "nakrapiane" wnętrze babki odpowiadają ciemne czekoladowe wiórki, a całość wieńczy słodka polewa na bazie białej czekolady i po... Babka straciatella to pyszny i prosty w wykonaniu wypiek, idealny na Wielkanoc oraz jako słodkie co nieco do kawy czy herbaty. Za charakterystyczne "nakrapiane" wnętrze babki odpowiadają ciemne czekoladowe wiórki, a całość wieńczy słodka polewa na bazie białej czekolady i posypka z wiórków kokosowych. Wypróbuj nasz przepis na babkę straciatella już teraz! Czytaj więcej Czytaj mniej
25MIN
Czas przygotowania
1GODZ.
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 200 g masła
  • 160 g cukru
  • 3 jaja
  • 240 g mąki
  • 2 łyżeczki Proszek Do Pieczenia
  • 100 ml mleka
  • 10 ml Naturalny Aromat Waniliowy
  • 3 łyżki wiórek czekoladowych
  • 1 łyżka masła
  • Polewa:
  • 100 g białej czekolady
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki śmietanki 30%
  • Do dekoracji:
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce