1Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, szatkujemy i oprószamy solą. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie zalewamy kapustę wrzątkiem i odsączamy na sitku.
2Na oleju smażymy posiekaną kapustę do momentu, aż się zeszkli.
3Do cebuli dodajemy odsączoną kapustę.
4Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cząstki. Następnie dodajemy do kapusty z cebulą.
5Dodajemy szklankę wody i dusimy do miękkości.
6Na smalcu zasmażamy mąkę. Gdy będzie gotowa rozprowadzamy zasmażkę wywarem spod kapusty i chwilę zagotowujemy. Dodajemy do kapusty.
7Dodajemy przyprawy i zagotowujemy jeszcze raz.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.