Wegańska delicja z pomarańczy

Składniki
Porcja dla: 9
Sposób przygotowania
2 godz.25 min Czas przygotowania 5 min Czas gotowania
2 godz.25 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania
  • 1. Sok umieść w rondelku, dodaj syrop klonowy, skrobie kukurydzianą, doprowadź do wrzenia ciągle mieszając trzepaczką, następnie gotuj około 1 minutę, energicznie mieszając.

  • 2. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, wylej gorącą masę, ubij o blat, wystudź, a następnie wstaw do lodówki na 2 godziny do stężenia.

  • 3. W misce wymieszaj wiórki kokosowe z posypką dekoracyjną.

  • 4. Wyjmij z formy, pokrój na 9 prostokatów, każdy obtocz w wiórkach z posypką, podawaj schłodzone.

  • Sprzęt do przygotowania: waga kuchenna, miarka do płynów, rondelek, trzepaczka rózgowa, forma prostokątna o wymiarach około 20-26 cm., papier do pieczenia, lodówka, miska.

Porady Gotowanie

Syrop klonowy możesz zatąpić cukrem trzcinowym.