Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 2 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
2 min Czas gotowania
  • 1. Żółtka oddziel od białek.

  • 2. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mascarpone, wymieszaj.

  • 3. Z białek ubij sztywną pianę, następnie dodaj do masy z jaj i mascarpone, delikatnie wymieszaj.

  • 4. Do wystudzonej kawy dodaj aromat migdałowy, wymieszaj.

  • 5. Biszkopty połam na pół, następnie każdy kolejno zanurz przez 1 sekundę w kawie i od razu ułóż na dnie każdego słoiczka/szklanki tak aby w każdej znalazły się 3 połówki.

  • 6. Biszopty przykryj ½ masy, następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów i następną warstwę masy.

  • 7. Odstaw do lodówki na kilka godzin.

  • 8. Przed podaniem oprósz mieloną kawą.

  • Sprzęt do przygotowania : 3 miski, mikser/trzepaczka, 6 małych słoiczków lub szklanek do whisky, lodówka, waga kuchenna miarka do płynów

Porady Gotowanie

Zamiast cukru pudru możesz użyć 40 g drobno mielonej stewi.