Orzeźwiający koktajl ze spiruliną i kardamonem

Składniki
Porcja dla: 3
Sposób przygotowania
50 min Czas przygotowania
50 min Czas przygotowania
  • 1. Daktyle zalej wrzątkiem, odstaw na około 30 - 45 minut.

  • 2. Całość zblenduj na gładkie purè.

  • 3. Śmietankę ubij, zmiksuj z mascarpone i purè daktylowym.

  • 4. Do misy blendera dodaj kolejno banany, szpinak, jogurt, sok z limonki, kardamon oraz spirulinę.

  • 5. Całość blenduj około 1 minuty.

  • 6. Do szklanek nalej zblendowany koktajl (do ok. ¾ wysokości naczynia).

  • 7. Pozostałą część wypełnij kremem i obsyp posypką.

  • Potrzebny sprzęt: waga kuchenna, miarka do płynów, blender, 3 miski, mikser, szklanki, rękaw cukierniczy