Mrożone serniczki mango lassie

Składniki
Porcja dla: 20 szt.
Sposób przygotowania
40 min Czas przygotowania 3 min Czas gotowania
40 min Czas przygotowania
3 min Czas gotowania
  • 1. Herbatniki zmiksuj w malakserze, dodaj roztopione masło, cukier, aromat pomarańczowy, wymieszaj.

  • 2. Papilotki ułóż w formie do muffin, do każdej włóż po 2 łyżki ciasta z herbarników, dokładnie ubij, wstaw do zamrażarki.

  • 3. Śmietanę ubij z cukrem pudrem.

  • 4. Serek śmietankowy wymieszaj z jogurtem, 350 ml pulpy z mango, kardamonem, dodaj ubitą śmietanę, delikatnie wymieszaj.

  • 5. Masę wyłóż do papilotek, wstaw na 3-4 godziny do zamrażarki.

  • 6. Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni na jasno brazowy kolor.

  • 7. 5 minut przed podaniem serniczki wyjmij z papilotek, na każdy wyłóż ½ łyżki pozostałej pulpy mango, posyp wórkami kokosowymi.

  • Sprzęt do przygotowania: Malakser, 2 miski, papilotki, forma do muffin, mikser/trzepaczka, szpatułka, silikonowa patelnia, zamrażarka, waga kuchenna, miarka do płynów.

Porady Gotowanie

Herbatniki możesz pokrószyć w torebce foliowej. Zamiast cukru pudru możesz użyć 25 g drobno mielonej stewii. Zamiast papierowych papilotek świetnie sprawdzą się silikonowe foremki do muffin.