Kruche ciasteczka z wiśniami

Składniki
Porcja dla: 20 szt.
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i wyrób na jednolitą masę.

  • 2. Zagniecione ciasto zawiń w folię i odstaw do lodówki na 2 godziny.

  • 3. Na stolnicy podsypanej maką rozwałkuj schłodzone ciasto na grubość około 5 mm.

  • 4. Wycinaj krążki o średnicy około 7 cm., w połowie z nich wytnij w środku otwory o średnicy około 2,5 cm.

  • 5. Ciasteczka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz na złoty kolor około 15minut w temperaturze 180 ℃.

  • 6. W miedzyczasie rozmrożone wiśnie zmiksuj delikatnie, umieść w rondelku, dodaj cukier, mąkę ziemniaczaną, doprowadź do wrzenia mieszając.

  • 7. Wystudzone ciasteczka przełóż nadzieniem, podawaj oprószone cukrem pudrem.

  • Sprzęt do przygotowania: waga kuchenna, miska, stolnica, wałek, foremki do wycinania o średnicy około 7 i 2,5 cm., papier do pieczenia, blacha do pieczenia, piekarnik, rondelek, bardzo drobne sitko.