Gofry z mango

Składniki
Porcja dla: 8 szt.
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 4 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
4 min Czas gotowania
  • 1. Żółtka oddziel od białek, białka ubij na pianę.

  • 2. Suche składniki wymieszaj w jednej misce, dodaj żółtka, wodę, kefir, olej i dokładnie wymieszaj

  • 3. Następnie dodaj ubite białka, delikatnie wymieszaj, odstaw na 10 minut.

  • 4. W miedzyczasie ubij śmietanę z cukrem pudrem odstaw w chłodne miejsce.

  • 5. Mango obierz, pokrój na małe kawałki, zmiksuj.

  • 6. Do rozgrzanej gofrownicy nakładaj koleje porcje ciasta, piecz około 3-4 minuty.

  • 7. Upieczone gofry smaruj bitą śmietaną i pure z mango.

  • 8. Zamiast mango do przygotowania pure możesz użyć ulubionych owoców.

  • Sprzęt do przygotowania: miarka do płynów, waga kuchenna, 2 miski, mikser lub trzepaczka, blender, gofrownica.