Brownie z Tahini

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania
  • 1. 250 g tahini wymieszaj z syropem klonowym, dodaj jaja, 30 g cukru pudru, ubijaj do uzyskania jednolitej masy.

  • 2. Dodaj mąke midałową, kakao, proszek do pieczenia, sól, dokładnie wymieszaj.

  • 3. Masę rozłóż na wyłożonej papierem formie do pieczenia o wymiarach około 20-20 cm.

  • 4. Pozostałe tahini, cukier puder, wode i kardamon wymieszaj do uzyskania gęstej masy, rozkrusz tę masę równomiernie na ciasto w formie.

  • 5. Ciasto piecz przez 20 minut w temperaturze 180 ℃, wystudź, oprósz cukrem z wanilią, pokrój na małe kawałki.

  • Sprzęt do przygotowania: 1 mała miska, 1 duża miska, mikser/trzepaczka, waga kuchenna, miarka do płynów, forma do pieczenia o wymiarach około 20-20 cm., papier do pieczenia, piekarnik.