25 marca 2016 | Kamis
Jeśli chcesz w tym roku podbić podniebienia swoich gości, nie możesz zapomnieć o marynacie. Wybranie odpowiedniego przepisu nie tylko podkreśli smak mięsa, ale również sprawi, że nikt nie będzie mógł się oprzeć Twoim daniom. Z przyprawami Kamis Grill Mates u Twojego boku, wszystko pójdzie jak po maśle. Oto 5 sekretów przygotowania pysznej marynaty:
Cytrusy są idealną bazą do marynaty
Cytrusy są idealną bazą do marynaty. Naturalne kwasy sprawiają, że kawałki mięsa stają się bardziej soczyste, a po upieczeniu rozpływają się w ustach. Do przygotowanie marynaty użyj Kamis Grill Mates Meksykański Citrus&Juicy ćwiartkę soku z cytryny,i dodaj trochę oliwy Wymieszaj aż zrobi się jednolita pasta, następnie nasmaruj mięso, aby nasiąknęło marynatą przed grillowaniem.
Naturalne kwasy w jogurcie sprawiają, że każdy rodzaj mięsa od skrzydełek po żeberka, nabierze soczystości. Możesz również użyć jogurtu do złagodzenia ostrych przypraw. Połącz Kamis Grill Skrzydełka Ogniste z jogurtem i tak przygotowana marynatą nasmaruj skrzydełka.
Nic tak nie pomaga mięsu nabrać smaku, jak porządne wtarcie marynaty. Włóż mięso oraz wlej marynatę do zamykanego woreczka, wetrzyj je w siebie i włóż do lodówki. Uda Ci się nie tylko uzyskać wyjątkowy smak, ale również nie trzeba będzie zmywać.
Połączenie soków mięsa z aromatyczną marynatą sprawi, że po upieczeniu powstanie pyszna, chrupka skórka. Z naszym Kamis Grill Karkówka Montreal Steakwója karkówka będzie jeszcze bardziej soczysta i idealnie chrupka.
Podkreśl smak mięsa marynując go przez 24 godziny – ten czas pozwoli mu naprawdę nasiąknąć bogatym aromatem przypraw. Jeśli Twoje plany są zazwyczaj last minute, nie rezygnuj z marynowania! Pozostawienie mięsa w aromatycznej zalewie nawet na 15 minut da efekty. Zwłaszcza, kiedy rozbijesz mięso przed marynowaniem.
Pozostawienie mięsa w aromatycznej zalewie nawet
na 15 minut da efekty
Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >