Wypróbowane sekrety, które zamienią każdego w mistrza grillowania.
Zaraz poznasz sekrety grillowania, które sprawią, że nikt nie będzie w stanie oprzeć się Twoim daniom …
Konsystencja mięsa jest tak ważna jak jego smak
Kusząca soczystość
Zapytaj pierwszego lepszego szefa kuchni, a powie Ci, że konsystencja mięsa jest tak ważna jak jego smak. Wszystko czego potrzebujesz to opakowanie przyprawy z linii Kamis Grill Mates i trochę wyobraźni, żeby uzyskać idealną soczystość grillowanego mięsa.
- Wymieszaj przyprawę z odrobiną miodu i ketchupu, żeby stworzyć marynatę do żeberek – nałóż ją parę minut przed końcem.
- Wolisz dania z bardziej gruboziarnistą teksturą? Natrzyj karkówkę przyprawą Kamis Grill Mates Karkówka Montrel Steak przed pieczeniem, aby uzyskać smakowitą, chrupką skórkę.
Temperatura musi być pod kontrolą
Na jednej połowie grilla umieść dwa razy więcej węgla, to pomoże uzyskać różnice temperatur na Twoim ruszcie. Steki i mięso na burgery smaż na gorącej stronie, aż usłyszysz charakterystyczne syczenie, a kurczaka i różnego rodzaju kiełbaski piecz na chłodniejszej połowie. Upewnij się, że mięso nie ocieka marynatą przed położeniem na ruszcie.
Daj odpocząć
Udało Ci się idealnie zamarynować mięso i perfekcyjnie je upiec – co teraz? Czekać. Mięso z grilla smakuje najlepiej, kiedy jego soki zgromadzone w środkowej części w trakcie pieczenia, rozejdą się po całym kawałku. Aby mięso było soczyste, połóż je na talerzu, przykryj folią i pozostaw na 3-5 minut przed podaniem.
Upewnij się, że mięso nie ocieka marynatą przed położeniem na ruszcie
Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >


