25 marca 2016 | Kamis
Zaraz poznasz sekrety grillowania, które sprawią, że nikt nie będzie w stanie oprzeć się Twoim daniom …
Konsystencja mięsa jest tak ważna jak jego smak
Zapytaj pierwszego lepszego szefa kuchni, a powie Ci, że konsystencja mięsa jest tak ważna jak jego smak. Wszystko czego potrzebujesz to opakowanie przyprawy z linii Kamis Grill Mates i trochę wyobraźni, żeby uzyskać idealną soczystość grillowanego mięsa.
Na jednej połowie grilla umieść dwa razy więcej węgla, to pomoże uzyskać różnice temperatur na Twoim ruszcie. Steki i mięso na burgery smaż na gorącej stronie, aż usłyszysz charakterystyczne syczenie, a kurczaka i różnego rodzaju kiełbaski piecz na chłodniejszej połowie. Upewnij się, że mięso nie ocieka marynatą przed położeniem na ruszcie.
Udało Ci się idealnie zamarynować mięso i perfekcyjnie je upiec – co teraz? Czekać. Mięso z grilla smakuje najlepiej, kiedy jego soki zgromadzone w środkowej części w trakcie pieczenia, rozejdą się po całym kawałku. Aby mięso było soczyste, połóż je na talerzu, przykryj folią i pozostaw na 3-5 minut przed podaniem.
Upewnij się, że mięso nie ocieka marynatą przed położeniem na ruszcie
Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >