25 marca 2016 | Kamis
Poprosiliśmy Maćka Wawryniuka, żeby zdradził nam sekret przepowiadania smakowych trendów i jak są one potem wprowadzane do produktów KAMIS.
Nikt nie jest w stanie przewidzieć przyszłości, ale są ludzie, którzy mają talent w odgadywaniu co będzie kolejną gorącą sensacją. Maciek Wawryniuk jest odpowiedzialny za kryształową kulę KAMIS, a jego zadanie to szukanie kulinarnych nowości. Długoletnie doświadczenie w pracy w najlepszych restauracjach i hotelach, w połączeniu z jego zmysłem detektywa, sprawia, że Maciek nie ma sobie równych w poszukiwaniu innowacyjnych smaków.
Narzędzia Maćka to jego pomysły i oddana ekipa. Co trzy lata, Maciek poddaje się testom, które badają jego możliwości rozpoznawania smaków, aby upewnić się, że zmysły „Super-Smakosza” działają bez zarzutów. Nasz specjalista podróżuję po całym globie w poszukiwaniu inspiracji, u najlepszych szefów kuchni i na kulinarnych konferencjach.
To naprawdę satysfakcjonująca praca i świetna zabawa
„Tak właśnie zdobywam sekretne informacje” mówi Maciek. „ Podróżuję po całym świecie, rozmawiając z szefami kuchni i konsumentami – nazywamy te wypady >> kulinarnym safari<< - to jedyny sposób, żeby odkryć nowe przepisy, mody i nieznane smaki.”
Jednak, nie zawsze jest tak kolorowo. Wybranie nowego przepisu czy smaku to rygorystyczny proces, który wymaga fachowej wiedzy oraz umiejętności. Kiedy Maćkowi uda się zidentyfikować najnowsze trendy, przywozi je do KAMIS i pracuje razem z zespołem, żeby stworzyć wyjątkowe kombinacje smaków. Możesz dowiedzieć się więcej o tym procesie tutaj.
Jeśli szukasz rekomendacji, ulubiona przyprawa Maćka to Kamis Grill Śródziemnomorski Trudno mu się dziwić, jest naprawdę przepyszny.
Wejdź na naszą stronę, żeby odkryć więcej przepisów, porad, filmów i inspiracji >
Nazywam te wypady kulinarnym safari