Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka na winobranie

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso pokroić w kostkę.

  • Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godz.

  • Cebulę i rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.

  • Ser pokroić w kostkę.

  • Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki.

  • Fasolkę oczyścić i gotować przez 5 min. w osolonej wodzie.

  • Pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić na cząstki.

  • Orzechy razem ze wszystkimi innymi składnikami włożyć do salaterki i wymieszać.

  • Olej wymieszać z octem, winem i sokiem z winogron.

  • Doprawić solą, cukrem, pieprzem i sosem Worcestershire.

Oceny i komentarze: 0