Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Drób duszony w winie z pomidorami i kolendrą

Składniki
Sposób przygotowania
  • Filety z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Podziel na porcje. Przypraw solą i czarnym pieprzem. Włóż do miski. Dodaj połowę suszonej kolendry i olej. Wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.

  • Pomidory (bez koktajlowych) sparz we wrzątku, obierz ze skóry i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę.

  • Na rozgrzanej patelni obsmaż filety z kurczaka na złoty kolor razem obraną i posiekaną w drobną kostkę cebulą. Podlej winem i wrzuć sparzone pomidory. Duś razem kilka minut.

  • Dodaj resztę suszonej kolendry, rozgnieciony czosnek i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Gotuj aż część płynu odparuje i powstanie delikatny sos. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

  • Pod koniec dodaj 2 łyżki zimnego masła które wzbogaci i wygładzi smak sosu.

Oceny i komentarze: 0