Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Melon i brzoskwinie z pieprzem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziarna pieprzu rozgnieść, nasionka kardamonu wyjąć z torebek, skórkę z cytryny pokroić w paseczki.

  • Półtorej szklanki wody zagotować z cukrem, skórką z cytryny i przyprawami.

  • Gotować ok. 15 minut na małym ogniu.

  • Dodać do smaku soku z cytryny.

  • Sos powinien być słodko-kwaśny z pikantno-korzenną nutą.

  • Obrane owoce pokroić w kawałeczki i zalać ostudzonym sosem, odstawić na pół godziny.

  • Można odcedzić lub podać w sosie.

  • Posypać pokruszoną fetą.

  • Podawać na przekąskę.

Oceny i komentarze: 0