Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pokrojoną w kostkę wołowinę podsmażyć.

  • Gotować ok. 10 min.

  • Posiekaną cebulę zrumienić.

  • Oba składniki połączyć, dodać kminek, czosnek, posiekane pomidory bez skórki, pokrojone w paski papryki i Przyprawę do gulaszu.

  • Dolać ½ szklanki wody i dusić ok. półtorej godziny.

  • W mierę potrzeby sos uzupełnić wodą.

  • Gdy mięso jest miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, kluseczki i przecier oraz 1,5 szklanki wody. Gotować ok. pół godziny.

  • Podawać z chlebem.

  • Kluseczki: zagnieść ciasto tak, aby nie przylegało do dłoni.

  • Formować małe kuleczki i wrzucaćna wrzącą wodę.

Oceny i komentarze: 0