Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Wołowina po afrykańsku

Składniki
Porcja dla: 6 osób
Sposób przygotowania
  • Mąkę wymieszać z przyprawami.

  • Steki rozbić tłuczkiem do mięsa i obtoczyć w mące.

  • Rozgrzać olej.

  • Steki podsmażyć i przełożyć do dużego naczynia.

  • Podsmażyć pieczarki i cebulę.

  • Dodać pomidory, wodę i dusić przez ok. 5 minut.

  • Steki polać sosem, przykryć i piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni przez ok. 1 godz.

  • Podawać z ziemniakami i bukietem warzyw gotowanych na parze.

Oceny i komentarze: 0