Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Rostbef w ziołach

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć.

  • Lekko ponacinać, nasolić, oprószyć pieprzem.

  • Czosnek obrać, drobno posiekać.

  • Szpik zmiksować, wymieszać z czosnkiem i ziołami, wysmarować mięso i pozostawić na noc pod przykryciem w chłodnym miejscu.

  • Włożyć mięso do brytfanny, posypać tartą bułką, wstawić do nagrzanego piekarnika.

  • Piec ok. 40 min w temperaturze 200 stopni.

  • Podawać ze smażonymi ziemniakami, fasolką i sałatą.

Oceny i komentarze: 0