Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Galaretka drobiowa

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso zalać 5 litrami wody i gotować ok. 1,5 godziny.

  • Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

  • W trakcie gotowania zszumować.

  • Dodać włoszczyznę, cebule, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe oraz soli do odpowiedniej słoności.

  • Gotować jeszcze ok. 1,5 godziny.

  • Mięso i włoszczyznę wyjąć, wywar przecedzić.

  • Do wywaru dodać rozpuszczoną w szklance ciepłego bulionu żelatynę, rozgniecione ząbki czosnku, 1/3 łyżeczki pieprzu i zagotować.

  • Mięso obrać z kości i skóry.

  • Na dno szklanych foremek włożyć listek natki pietruszki, 3-4 ziarna groszku, 1/8 część jajka oraz drobno pokrojone mięso do 2/3 wysokości naczynia.

  • Następnie zalać (najlepiej przez sitko) tężejącym wywarem.

Oceny i komentarze: 0