Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Meksykański gulasz z papryką i fasolą

Meksykański gulasz doprawiony kolendrą, papryką i przyprawą kuchni meksykańskiej Kamis.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Wrzuć ryż do garnka, dodaj 500 ml zimnej wody, szczyptę soli, szczelnie przykryj pokrywką i wstaw na średni ogień. Gotuj przez 8-10 minut pod przykryciem. Kiedy cała woda zostanie wchłonięta, zdejmij z ognia i zostaw pod przykryciem na 10 minut.

  • Podczas gdy ryż się gotuje, na patelni podgrzej olej, wrzuć cebulę i podsmaż przez minutę.

  • Dorzuć kurczaka, paprykę słodką Kamis, przyprawę do potraw kuchni meksykańskiej Kamis, wymieszaj i smaż przez 2 minuty.

  • Dodaj pomidory z puszki, paprykę i fasolę. Następnie dolej 200 ml wody, podgrzej i gotuj wszystko razem przez 7-8 minut. Dodaj oregano Kamis i przypraw do smaku solą i pieprzem.

  • Gulasz podawaj z ryżem i odrobiną śmietany na wierzchu.

Oceny i komentarze: 0