Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Chorizo Chile Poppers

Modyfikacja potrawy chile rellenos, czyli nadziewanych i pieczonych papryczek jalapeño. W tym przepisie wykorzystujemy dla odmiany papryczki marynowane. Papryczki mają nadzienie z meksykańskiej kiełbasy chorizo, papryczek chili ancho z dodatkiem przyprawy chili i stanowią idealną przekąskę na przyjęciach.

Składniki
Porcja dla: 8 porcji
Sposób przygotowania
  • Chorizo, pomidora, komosę, czosnek, kolendrę, 3 łyżeczki chili włóż do misy robota kuchennego i przykryj. Wymieszaj na jednolitą masę.

  • Do każdej papryczki włóż 1 czubatą łyżeczkę mieszanki chorizo. Posyp pokruszonym twarogiem queso fresco. Połóż papryczki na wyłożonej folią blasze do pieczenia.

  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 10 do 15 minut lub aż do zapieczenia farszu (temperatura wewnętrzna około 75°C). Zmieszaj kwaśną śmietanę, sok z limonki i pozostałą 1/2 łyżeczki chili. Podawaj z Chorizo Chile Poppers.

Oceny i komentarze: 0