Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kurczak w białym sosie

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • W garnku dusić kurczaka w wywarze z dodatkiem soli, tymianku i liści laurowych przez 45 min.

  • Dodać marchew pokrojoną w cienkie plasterki i cebulę. Dusić dodatkowo 10 min.

  • Odlać 2 szklanki płynu i odstawić na później. W rondlu stopić masło, wsypać mąkę i smażyć na wolnym ogniu przez 2 min.

  • Powoli wlewać 2 szklanki wywaru, mieszając, aż sos zgęstnieje. Żółtka wymieszać z sokiem z cytryny.

  • Wmieszać do sosu i podgrzać. Sos wymieszać z mięsem.

  • Wmieszać chili, natkę pietruszki i sól do smaku. Podawać z ryżem lub makaronem.

Oceny i komentarze: 0