Naleśniki z nadzieniem warzywnym

16
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Krok 1
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 100 g mąki
  • sól
  • 500 g sezonowych warzyw (np. marchwi, groszku cukrowego w strączkach, młodej kalarepki)
  • 150 ml słodkiej śmietanki
  • 2 gałązki natki pietruszki do przybrania
  • 1 Natka pietruszki w torebce
  • Krok 2
  • 200 ml mleka
  • 2 jajka
  • 50 g mąki ziemnieczanej
  • 2/3 łyżki oleju
  • sól
  • 1 łyżeczka Natka pietruszki w torebce
  • 1 łyżeczka Cząber w torebce
  • 1 łyżeczka Estragon w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy