Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Hiszpańska zupa rybna z krewetkami i szafranem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Papryki pokroić w nieduże kawałki, marchewki w małą kostkę, pory w krążki.

  • Nitki szafranu namoczyć w kilku łyżkach ciepłej wody.

  • W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać warzywa i dusić je, aż zmiękną (ok. 10 min.).

  • Dodać paprykę, szafran i dusić jeszcze kilka minut.

  • Dodać wino, kostkę rozpuszczoną w 0,7 litra wrzącej wody i gotować ok. 15 min.

  • Dodać pokrojoną rybę, owoce morza, całe krewetki, natkę pietruszki i ewentualnie sól.

  • Gotować jeszcze 5-7min. na małym ogniu.

  • Podawać z cząstkami cytryny.

Oceny i komentarze: 0