Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Makaron z kurkami

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Oczyszczone i umyte kurki zalać wrzątkiem i gotować ok. 10-12 minut.

  • Odcedzić.

  • Na patelni rozgrzać masło, włożyć grzyby, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz oczyszczone kawałki pora.

  • Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 do 7 minut.

  • Doprawić solą, pieprzem, papryką i sokiem z cytryny.

  • Dodać śmietankę i wymieszać.

  • Ugotować makaron zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.

  • Makaron ułożyć na półmisku, polać sosem z grzybami, wymieszać i posypać parmezanem.

Oceny i komentarze: 0