Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczeń z kluseczkami i kapustą

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso posolić, natrzeć przyprawami i odstawić na 3 godz., następnie podlać szklanką wody i wstawić do piekarnika bez dodatku tłuszczu.

  • Piec ok. 1,5 godz. w temp. 200°C, dodając wodę.

  • Ziemniaki zetrzeć, odcisnąć i wymieszać z mąką, jajkiem i solą.

  • Uformować kulki i gotować w osolonej wodzie 20 min.

  • Podsmażyć posiekane cebule, dodać pokrojoną i odciśniętą kapustę oraz łyżkę kminku.

  • Dusić 15 min.

  • Kapustę wymieszać z odcedzonymi kluseczkami.

  • Pieczeń pokroić, podawać z kapustą.

Oceny i komentarze: 0