Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Nadziewana kapusta włoska

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Kapustę przekroić na pół.

  • Następnie zmiksować sos, dodać sól, pieprz, paprykę i śmietanę do smaku.

  • Kapustę wyjąć z garnka, rozwiązać nici, pokroić na cztery lub osiem części, polać sosem.

  • Połówki kapusty umyć pod bieżącą zimną wodą, rozchylając przy tym liście, aby woda miała dostęp do wnętrza.

  • Bułkę namoczyć przez 10 min. w zimnej wodzie, następnie wycisnąć.

  • Cebulę obrać i drobno posiekać, wymieszać z mięsem, bułką, solą, pieprzem, jajkiem i musztardą.

  • Doprowadzić do powstania jednolitej masy.

  • Masę mięsną nałożyć między liście kapusty, zwracając uwagę na to, by liście nie odrywały się od głąbu.

  • Złączyć obie połówki, całą główkę owinąć grubą nicią bawełnianą, tak by w czasie gotowania liście się nie odrywały.

  • Wywar z mięsa zagotować, włożyć kapustę i gotować około 60 minut.

  • Pomidory z puszki przelać wraz z sosem do garnka i zagotować.

Oceny i komentarze: 0