Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gołąbki z młodej kapusty z łososiem i sosem pomidorowo - bazyliowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Liście kapusty sparzyć we wrzątku, powycinać z nich najgrubsze łodygi. Łososia mielimy przez maszynkę.

  • Dodajemy namoczony miąższ z chleba tostowego, żółtka i przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym. Na koniec dodajemy pianę z ubitych białek.

  • Farsz zawijamy w kapustę, tak jak tradycyjne gołąbki. Pomidory pelati i cebulę kroimy w kostkę, i szklimy ją na oliwie.

  • Podlewamy winem i bulionem, na koniec dodajemy pomidory, doprawiamy do smaku bazylią, solą i pieprzem czarnym. Gołąbki gotujemy na parze podajemy na dzikim ryżu i polewamy sosem.

Oceny i komentarze: 0