Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gołąbki z grzybami w sosie koperkowym

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Grzyby namoczyć, ugotować i posiekać.

  • Wywar zachować.

  • Ryż ugotować, wymieszać z grzybami, cebulą posiekaną i podsmażoną na maśle, Przyprawą do Potraw z Kapusty, solą i pieprzem.

  • Liście kapusty obgotować we wrzątku.

  • Na każdym liściu położyć łyżkę farszu, zwinąć, ułożyć w garnku, zalać wrzącym, osolonym wywarem z grzybów i gotować 45 min.

  • Przesmażyć mąkę na maśle, dodać 5 łyżek wywaru z grzybów, śmietankę, koperek i zagotować.

  • Gołąbki polać sosem i dusić 10 min.

Oceny i komentarze: 0