Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Grillowane warzywa i pieczarki z serem feta

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Obrany czosnek rozetrzyj z solą. Dodaj do oleju balsamicznego. Wymieszaj z przyprawami.

  • Wszystkie warzywa i grzyby oczyść i umyj. Pokrój w plastry. Pieczarki w cząstki.

  • Opiekaj na ruszcie grilla tak żeby się ładnie przypiekły po każdej ze stron. Co jakiś czas smaruj glazurą dzięki której będą nabierały dodatkowego aromatu.

  • Po upieczeniu podziel warzywa na porcje układając je naprzemiennie tworząc piramidkę. Na wierzch każdej z nich ułóż po plastrze sera feta. Pieczarki ułóż dookoła. Przed podaniem posyp obficie posiekanym drobno świeżym szczypiorem i skrop resztą glazury.

Oceny i komentarze: 0