Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ryba w ostrym sosie pomidorowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cebulę i papryki pokroić w kostkę, seler w plasterki i wszystko podsmażyć na patelni.

  • Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i przyprawy.

  • Dusić wszystko na małym ogniu przez 15 min.

  • Doprawić solą i cukrem do smaku.

  • Ryby posmarować z jednej strony Solą, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką i umieścić na natłuszczonej blasze.

  • Piec przez 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180° C.

  • Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać przygotowanym sosem i piec jeszcze 15 min.

  • Podawać z ryżem.

Oceny i komentarze: 0