Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Lasagne po neapolitańsku

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Ugotowany makaron odcedzić i wypłukać gorącą wodą.

  • Po 20 minutach odkryć folię i piec kolejne 10 minut.

  • Pojedynczą warstwę rozłożyć na wilgotnej ściereczce i całość przykryć drugą ściereczką.

  • Na małym ogniu podsmażyć rozgnieciony czosnek z 2 łyżkami oliwy.

  • Dodać pomidory, 2 łyżki Przyprawy kuchni włoskiej i dusić 35 minut.

  • Sery wymieszać ze startym na tarce masłem i gałką muszkatołową.

  • Formę do pieczenia posmarować oliwą i ułożyć jedną warstwę makaronu, rozsmarować sos pomidorowy i posypać serem.

  • Przykryć drugą warstwą makaronu i układać poszczególne składniki aż do ich wyczerpania.

  • Na wierzchu lasagne posmarować sosem pomidorowym.

  • Całość przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku o temp. 190°C.

Oceny i komentarze: 0