Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ziołowa pierś z gęsi

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso opłukać, oprószyć solą, majerankiem i ziołami prowansalskimi, zwinąć w roladę, obwiązać nicią, odstawić na 30 min.

  • Mąkę rozrobić ze śmietaną, dodać do kapusty, osolić.

  • Pierś wyjąć z sosu, zdjąć nitkę, pokroić na plastry, ułożyć na kapuście.

  • Rondel wstawić na 10 min do gorącego piekarnika.

  • Gęś podawać z sosem i ziemniakami.

  • Kapustę kiszoną zalać w rondlu wodą, gotować 1 godzinę.

  • Paprykę umyć, oczyścić.

  • Pomidory sparzyć, obrać.

  • Paprykę, boczek i pomidory pokroić.

  • Cebulę i czosnek obrać i posiekać.

  • Mięso zrumienić na tłuszczu, wyjąć.

  • Na tym samym tłuszczu przesmażyć boczek, cebulę i czosnek, wrzucić paprykę, pomidory i kminek i dusić 5 min.

  • Włożyć mięso, podlać 1/2 szklanki wody, dusić przez godzinę.

Oceny i komentarze: 0