Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Żeberka w piwie

Pewnie nie raz jadłeś już żeberka z grilla. Polecamy przygotować je w miodowo - piwnej glazurze, z dodatkiem goździków, cynamonu, kardamonu i imbiru. Będą niezwykle aromatyczne.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 1 godz. Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
1 godz. Czas gotowania
  • Do miodu dodaj piwo, cynamon, imbir, kurkumę dokładnie wymieszaj lub zmiksuj.

  • Żeberka pokrojone na paski natrzyj solą, pieprzem, naszpikuj goździkami, posmaruj przygotowaną glazurą.

  • Żeberka ułóż na folii aluminiowej razem z pokrojoną w krążki cebulą.

  • Szczelnie zawiń i piecz na grillu ok 60 minut.

Porady Gotowanie

Zamiast piec mięso kupione w sklepie, przyprawione i gotowe do grillowania, przygotuj je sam. Dzięki temu uzyskasz smak, jaki lubisz i będziesz mieć pewność, że mięso... jest świeże.

Oceny i komentarze: 0