Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczarki z duszonymi pomidorami

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Oczyszczone grzyby umyć kilkakrotnie w letniej wodzie, dokładnie osączyć i pokroić w grube plastry.

  • Cebulę obrać i pokroić na ósemki.

  • Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i podobnie jak cebulę pokroić na ósemki.

  • Oliwki opłukać pod bieżącą wodą.

  • Na dużej patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę.

  • Następnie dodać grzyby, podsmażyć je ze wszystkich stron, dodać pomidory, oliwki, doprawić solą i pieprzem, dusić wszystko pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.

  • Przed podaniem posypać posiekaną natką.

  • Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Oceny i komentarze: 0